Citymail | shipping smarter

Amazon: bezorgdrones nu al in Nederland

Amazon: bezorgdrones nu al in Nederland

Amazon test zijn bezorgdrones behalve in Canada en Engeland ook in Nederland. Dat heeft Amazon CEO Jeff Bezos deze week verteld op een evenement van The Washington Post, waarvan hij de eigenaar is.

 

Hoewel de regels zijn versoepeld, is het nog steeds lastig om vrijelijk te experimenteren met bezorgdrones op Amerikaans grondgebied. Per experiment is toestemming vereist van de Federal Aviation Administration (FAA) en de mogelijkheden zijn beperkt. Organisaties als de Small UAV Coalition hebben aangedrongen op verdere versoepeling, maar daarin is nog weinig verandering gekomen.

Waar in Nederland wordt getest, is niet duidelijk. Amazon heeft kantoren in Eindhoven en Den Haag, maar die houden zich met heel andere activiteiten bezig (cloud en beeldschermen).

Amazon presenteerde als eerste online retailer plannen voor bezorgdrones, al voegde men er wel meteen aan toe dat het nog wel eens vijf jaar kon duren voordat die realiteit worden. Vorig jaar ontwikkelde het bedrijf al wel een nieuwe luchtruimindeling, waardoor bezorgdrones veilig zouden kunnen vliegen.

 

 

Via emmerce