Citymail | shipping smarter

september 2014

Webwinkelrecht: Wanneer is er geleverd?

Dagenlang niet bij dat bezorgde pakje kunnen, omdat het bij de buren ligt en als u thuis bent, zij niet thuis zijn.

Meer

Pakketautomaten: grote kansen in de last mile?

Internationaal worden ze vaak packstations of parcel lockers genoemd: een x-aantal kluisjes in een wand bij elkaar waarin pakketten kunnen worden opgeslagen en waar u ze kunt afhalen. Ook zijn de kluisjes te gebruiken om pakketten retour te sturen.

Meer

Wie van de drie: lef, leiderschap, logistiek?

Op 27 maart werd weer de ‘Logistiek Manager van het Jaar’ gekozen, een nieuw boegbeeld. Maar waar staat onze beroepsgroep / sector eigenlijk voor? Het thema van de bijeenkomst is ‘Lef, Leiderschap en Logistiek’. Hier alvast drie misverstanden.

Meer

6 niet voor de hand liggende voorbeelden van conversie-optimalisatie

Veel testplanningen beginnen met beproefde testen, zoals tekst en kleur van buttons en headlines, stappen in de funnel minimaliseren, opsommingen met unique selling points maken en social proof-uitingen en reviews weergeven.

Meer

DHL bezorgt post met autonome drone op waddeneiland

Pakketbezorger DHL start een test met het bezorgen van pakketten via een autonome drone op het Duitse waddeneiland Juist, ongeveer 60 kilometer ten noordoosten van Groningen.

Meer

‘Europees keurmerk webwinkels in 2015′

Europese webwinkels kunnen in de loop van 2015 een internationaal keurmerk gaan aanvragen. Dat zou de EU-variant zijn van het stempel dat Thuiswinkel.org aan Nederlandse shops verstrekt.

Meer

4 conversie-optimalisatietips voor e-commerce, die ze moeten verbieden

Vorige maand werd bekend gemaakt dat het in de UK per direct verboden is om producten automatisch toe te voegen aan de winkelwagen van een bezoeker. Bijvoorbeeld een goedkoop onderhoudspakket of een betaalde verlenging van de garantieperiode.

Meer

10 Dingen die ik NIET wil doen als ik me uitschrijf voor uw nieuwsbrief

Ik ben een serial-nieuwsbrief-abonneerder. Als ik op een blog twee keer een goed artikel lees, laat ik mijn mailadres achter omdat ik wil zien wat er nog meer komt.

Meer

8 punten waar uw webshop aan moet voldoen.

1. Geen verborgen kosten zoals administratie- of portokosten 

Meer

Vervoer NL groeit 80 procent in 49 jaar

Uit een onderzoek van Statline blijkt dat de groei van het binnenlands wegvervoer door Nederlandse bedrijven in 49 jaar met tachtig procent is toegenomen. Vervoerders brachten vooral meer voedingsmiddelen en consumentengoederen van A naar B.

Meer

Pagina's